Forgotten Song Friday, Jamiroquai met Cosmic Girl
12 november 2020 

Forgotten Song Friday, Jamiroquai met Cosmic Girl

Forgotten Song Friday, Jamiroquai met Cosmic Girl

Vandaag wil ik het hebben over Jamiroquai.
Deze britse groep met de excentrieke zanger Jay Kay, die vooral bekend staat om zijn uitbundige hoofddeksels en zijn liefde voor snelle auto’s, heeft in Nederland 17 singles uitgebracht waarvan er uiteindelijk maar 5 in de Top40 terecht zijn gekomen.
Hun hoogste notering is Deeper Underground uit 1998, wat de titelsong was uit de film Godzilla.
Daar gaan we het dus niet over hebben. De forgotten song is Cosmic Girl.

Cosmic girl komt van het album “Travelling without moving”
Ook de single Virtual Insanity komt van dat album en ook deze single heeft enkel in de tipparade gestaan.
Ik heb voor cosmic girl gekozen omdat Virtual Insanity sinds 2014 ieder jaar in de top200 staat.

Ik houd vooral van de funky-disco stijl van Jamiroquai en ik was verrast tijdens mijn onderzoek voor potentiële kandidaten voor forgotten song friday dat zij zo weinig hits hebben gehad in de Nederlandse Top40.
Cosmic girl heeft in hun huisland op nummer 6 in the uk singles charts gestaan.

Vaak vind ik het eerste commercieel uitgebrachte album van een artiest het beste, maar bij Jamiroquai werd ik pas echt gegrepen bij dit derde album.
En ook zijn later uitgebrachte albums zijn in mijn ogen beter dan de eerste twee album.
Jamiroquai heeft in de loop der jaren aardig wat bandleden zien vertrekken en dus ook weer nieuwe bandleden welkom geheten.

Geniet van je vrijdag en volgende week gaat het overMo Solid Gold.

De Forgotten Song Friday playlist vind je hier:

Over de schrijver
Ik ben Carl Borggreven. Mijn grootste passie is muziek. Ik draai graag met vinyl (lp's, maxisingles en singles) en draai ook digitaal. Ben je op zoek naar een vinyl DJ die de muziek kent en heeft waarmee jij bent opgegroeid, neem dan contact met mij op.
Reactie plaatsen